Om oss

Vår historia

1982 annonserar ett dödsbo ut ett litet lokalt snickeri i "blänkan". Robert som för tillfället är 22 år, missar chansen till att köpa snickeriet men blir kort därefter kontaktad av köparen. Denne har ångrat sig och väljer att sälja snickerimaskinerna och kvarvarande inventarier. Till en början renoveras alla snickerimaskiner med nya lager, remmar och färg. Snickeriet är då beläget på centralgatan och döps därav till centralsnickeriet.
Arbeten under denna tid bestod exempelvis utav:
  • Renovering av Gävle teater där det tillverkas nya spegeldörrar och specialsnickerier vilket gav pris det året för sveriges finaste renovering.
  • Arbete även med renovering av restaurang skeppet vid gamla CH i Gävle.
  • Fönsterluckorna på baltic tillverkas i samband med rust.
  • Fönster tillverkas åt renoveringen av dalapalatset.
En rolig historia är när Kungen och Silvia ska övernatta en natt på Gävle slott. Där det konstateras att pardörrarna till sovrummet inte är tillräckligt tjocka nog. Robert tillverkar därför ett par replikor som sitter på slottet endast under natten då kungaparet bor där. Hädanefter var dörrarna ingången till Roberts snickeri.
​​​​​​​
1989 övergår Robert från att bedriva snickeri till att saluföra byggmaterial, det är då grunden till Gävle Byggmarknad läggs. 2007 invigs nya lokalerna beläget vid Gävles södra handelsområde där vi idag huserar.

Första jobbet för Gevalia

​​​​​​​
Första jobbet blir till Gevalia som ska börja exportera kaffe till Amerika och vill att de första sändningarna ska vara exklusiva trälådor. Verksamheten tar fart och lokalerna expanderas löpande vartefter mer jobb och större jobb utförs. Tids nog blir lokalerna på centralgatan för små och fastigheten skulle rivas för att ge plats åt bostäder. Mark införskaffas i det då nya industriområdet kryddstigen. Ett nytt snickeri byggs med tillhörande kontor och virkestork.